Bra 29/9-10

Piercade mig innan jag åkte till stallet.
Nape 1,6 x 18 mm surface - Jättenöjd!

Dåligt 29/9-10

På morgonen runt åtta tiden ringde dom och sa att de skulle hämta Acce på kvällen.
Jag åkte till skolan, piercade mig och sedan direkt till stallet.
Fixade allt - mockade, intalade mig själv massa saker osv. Sedan tog jag en sista promenad med Acce.
Jag tog lite bilder, men det är inte speciellt lätt, eftersom hästen är alldeles för sprallig - eller hungrig, haha. Gräset såg ju så gott ut!
Sen vid halv åtta kom dom. Man märkte verkligen på Acce att han blev orolig, obekväm och stressad. Dessutom var dom äckligt otrevliga och dryga små fjortisar (förutom pappan).
Alltid när vi har lastat Acce har han gått rakt på, utan några problem. När man kör runt med honom står han helt still, man hör honom inte alls. Precis som om att han inte var där.
När dom skulle lasta kastade han sig tre gånger. Fy fan, va hemskt det var. Sedan när dom körde iväg sparkade och gnäggade han som bara den. Då kände jag hur mina ögon började bli blöta. Jag sa hej då till Karin och vi åkte hem. Tårarna bara rann när jag nästan var hemma.
Idag (30 sept) har jag har ångest hela dagen. Jag hoppades på att dom faktiskt skulle avliva honom, men när dom sa att dom ev skulle sälja vidare honom dog jag lite inombords.
Jag frågade om de ville höra av sig när de hade bestämt vad de skulle göra med honom. Får väl se om dom hör av sig, tror faktiskt inte det.
Några bilder från våran sista promenad.
Fy fan vad jag kommer sakna denna hästen.

Uh, :c

Usch, de kom och hämtade Acce igår. Fick sån jävla ångest.
Orkar inte berätta just nu, slänger upp ett inlägg lite senare.

Piercing

Jag la ut en annons igår ang en ny häst, har faktiskt fått väldigt många svar! Tyvärr har några hästar varit alldeles för dyra, men ack så fina de var!
Tappade min telefon i en vattenhink i stallet idag, så vissa knappar funkar inte - så jag kan inte knappa in min PIN-kod = att jag inte kan använda telefonen. Så jag har lånat min lillebrors telefon tills vidare. Den suger, men den är bättre än ingenting.
Så jävla jobbigt att sånt händer när man väntar viktiga samtal... Fick ett sms från IQ svar: "ring *****". Åh, måste ringa upp de som sålde Acce till mig imorgon...
Imorgon ska jag även pierca mig igen! Första piercingen detta året, det är fan på tiden, hahah. Efter det ska jag träffa far min, vi ska fika och så.

uhh, blåsig dag.

Idag började jag inte fören halv tolv, så jag passade på att åka in till banken för att fixa internetbank. Vilket resulterade att jag fixade telefonbank + uppgraderade mitt bankomatkort från maestro till visa. Haha, jag är SÅ vuxen nu. <3 Ne, fast ändå inte.
Idag ringde de som sålde Acce till mig. De kommer och hämtar honom inom några dagar.
"Jag ska bara höra med slakteriet när de kan ta emot honom". Fan jag blev helt jävla stum när jag hörde det. Hatar det ordet slakt/slakteriet. Usch, jag klarar inte av det.
Fast det är bättre att han går bort istället för att vandra runt hos andra ägare. Acce hade aldrig blivit lycklig som en promenadhäst. Hoppas de inte sätter honom på en slakttransport ner till Italien eller något. Ne fan, nu får jag ångest.
Ska betala stallhyran med internetbanken nu, hihi. Så vuxen (NOT).

18 år!

Idag fyller jag 18 år! Det firades faktiskt igår kväll/natt.
Nu är jag inte nykterist längre, haha.

ingen-vettig-rubrik

  • Äntligen har jag färgat håret! Hade en ganska stor utväxt innan, senast jag färgade det var i april/maj någonting. Så det behövdes verkligen! Nu är jag blond/vithårig igen!
  • Jag tycker att folk borde svara när man skickar mail. Speciellt när amn mailar till privatpersoner som säljer saker. Hittade ett träns som jag har letat efter HUR LÄNGE SOM HELST, men bruden svarar inte. Då blir man lite lack.
  • Ska upp och jobba tidigt imorgon, och klockan är snart halv två på natten och jag är fortfarande inte trött? Wtf?
  • Det är inte långt till jag och sis åker till Skottland för att se bästa Avenged Sevenfold. Hoppas vi får tag i biljetter till deras konsert i Malmö med.
  • Och jag fyller snart 18, yaaay!
  • Har även bokat piercingtid, på onsdag blir det nape!
Ne, det blev skrivet i punktform, eftersom att det inte skulle funka att göra en vanlig text av massa små saker.

Fredag

Igår postade jag en kopia på vet. intyget + ett annat brev till Acces förra ägare.
Känns jättekonstigt, men så är det.. :c

Pissed off!

- VAD I HELVETE? Nu blir jag riktigt jävla arg.
Hästen på bilden hade jag på prov i maj tom juni. Jag kände inte att vi gick ihop riktigt, och han kunde inte trava - utan sprang passgång istället. Jag red ut VARJE JÄVLA DAG i en hel månad, red väl en enstaka gång i paddocken som jag inte äns kommer ihåg.
Sluta snacka skit säger jag bara, du vet inte alls hur och vart jag red.

Vet. intyg

Idag fick jag hem vet. intyget och en räkning från Ale. Fattar inte varför de jävla försäkringsbolaget inte drar av pengar med en gång?!
I alla fall, ska skicka iväg en kopia av intyget till de som sålde Acce till mig. Så ska han ta det med sin jurist (inte för att dom har så mycket att säga till om, men men...).
Man märker verkligen på Acce att han är lite gladare nu när han får vara ute hela dagarna - och inte stå inne med gipsad hov. Han är mycket lugnare med, tycker dessutom att han har gått upp lite i vikt också. Det är jätte bra!
Acce börjar få vinterpäls med, börjar se ut som en liten björn, haha. Hoppas att de som sålde honom till mig kommer fortsätta täcka honom.
Dessutom är jag så jävla ridsugen så det finns inte!! Har inte ridit ordentligt (förutom några fåtal gånger på KRS) sedan i maj!
Har hittat några hästar jag ev är intresserad av, men jag måste vänta tills Acce är borta...
Nu måste jag sätta mig och skriva två dokument - ett till Acces förra ägare och ett samarbetsavtal till UF.

Val osv.

Blev så förbannad igår när jag valvakade. Usch.
Dessutom vill jag shoppa massa hästsaker! Hittar massa nytt, men jag har ju ingen häst att köpa det till... Acce ska ju reklameras och jag har inte hittat någon ny häst. Hittade en fin häst i Trelleborg (foderhäst), sju-åring. Men men... Funderar på att skriva en annons själv.
Acce och Atrax har flyttat upp till en annan stalldel nu, han verkade trivas bra där, lite mer liv och rörelse.

Hage

Idag fick Acce gå ut i hagen för första gången på två veckor, han var helt överlycklig!
Har suttit och kollat på lite annonser, hittar några jag är intresserad av.

Regn, regn och åter igen regn.

Usch, gillar inte höstvädret just nu. Det regnar heeeela tiden. Behöver iaf inte klaga på att jag måste rida i ösregnet, eftersom jag inte har någon häst att rida på.
Vi var på Ale-kliniken i måndags och kollade igenom honom. Han fick nya skor fram och vi tog lite röntgen bilder på Acces ben. Det visade sig att han hade en del pålagringar, inflammationer i kotlederna + ena glidleden och även en lös benbit i höger fram. Så nu har jag reklamerat honom och väntar på att veterinären ska skriva ett utförligt veterinär-intyg så jag kan skicka iväg de till de som sålde Acce till mig. Vi gjorde även ett böjprov och han var redigt halt på alla fyra benen.

Depp

Ska till Ale imorgon för att se hur Acces hov mår. Hoppas vi kan slå på en sko!
Dessutom kan vi inte göra en hältutredning nu eftersom att han har reservationer på bakbenen... Men vi ska se om dom vill böja bakbenen i alla fall, för att se så att det inte sitter något där.
Har dessutom hittat en JÄTTEFIN häst. Fan att man inte har "några" tusen att slänga upp. En sån jävla fin häst, som dessutom står nära. :CCCCCC Blir så jävla depp.
Skriver nog mer imorgon för att berätta hur det gick (inte för att det är spec. många som läser min blogg, men ändå).

Agria

Jag är riktigt dålig på att uppdatera här, haha.
Jag måste bara skriva av mig lite. Jag är så jävla tröt på Agria.
De försäkringsbolaget har bråpkat med mig från första början.
  1. Först fick jag skicka in TRE veterinär besiktningar, för att de två första var "ogiltliga".
  2. Sen när jag var tvungen att åka in med Acce till Ale så ringde jag och kollade så att försäkringen gällde (sa dock aldrig att jag skulle till veterinären - men drog överdriva exempel).
  3. När vi väl får hem räkningen från Ale så har Agria inte direktreglerat alls. Då bryter jag ihop. Så jag berättade för Karin dagen efter - hon ringer och skäller ut dom.
  4. Efter samtalet så säger dom att dom ska skicka hem en "skadeanmälan" som vi måste fylla i och skicka in.
  5. Tillsammans med skadeanmälan kommer en räkning på 5000 från Agria samt en autogiro lapp. Vi missförstod det hela, så vi behövde inte betala in 5000 utan men kunde välja hur man ville betala försäkringen. Eftersom att det var två olika handläggare som hade skickat papper till oss, kan dom inte hålla reda på någonting?!
  6. Vi får hem ännu ett brev från Agria och dom skriver att han har fått en begränsning/reservation på hältor på bakbenen efter som det stod att han var halt på bakbenen på vet. bes. papperna - VILKET HAN INTE ALLS VAR. HAN HADE EN YTLIG JÄVLA HOVSPRICKA PÅ VB.
Då är min fråga - hur jävla svårt kan det var att försäkra in en häst för 20.000 kr. Det är inga pengar i hästvärlden.
Jag ska fan inte ha kvar Agria som mitt försäkringsbolag.
Tror att jag svär och är fruktansvärt arg och irriterad på dom varje kväll.

Återbesök - ännu värre...

Idag var jag på återbesök på Ale kliniken, vi hade tänkt att vi skulle ta var gipset och slå på en sko samt kolla Acces knä. Men icke sa nicke. Bölden var större och varade fortfarande, så veterinären var tvungen att skära bort ännu mer från hoven. Samt gå med gips i ca två veckor till. Vi fick en liten toffel till med. Och han var två-grader halt med. Fan, allt bara händer på samma gång. Har ju inte kommit igång med hästen över huvudtaget.
Sen när vi har slagit på en sko ska vi göra en hältutredning med, med tanke på att han går väldigt konstigt. Hoppas det inte är något allvarligt. Vill ju kunna börja göra saker snart. Har i princip bara skrittat, travat och galopperat lite på honom. Skittråkigt att man får skadorna direkt när man köper hästen.
Bild efter de skar bort en del av hoven.

Ale kliniken

Igår när Acce och Artax vaccineras, så jag frågade jag veterinären om hon ville kolla på Acces framben - för som är lite speciella...  Jag skrittade och travade fram och tillbaka och hästen var halt. Veterinären kände igenom honom och antog att han hade en hovböld. Så hon bokade in en tid till oss på Ale kliniken. Vi åkte in, och allt tog tid.
Visitertång - ingen reaktion, så vi fick röntga Acces hov - bilderna visade en hovböld.
Skon hade tagits av, de skar bort hovbölden och tvättade rent - så nu har jag en häst med gips. Stackarn.
Vi ska åka tillbaka på fredag för att byta gips, ska även se om dom hinner kolla på hans andra knä, eftersom det har varit svullet i lite över en vecka nu.

RSS 2.0