Vaccination

Har inte skrivit sedan i onsdags ju!
Var och shoppade MASSOR i lördags!
  • två grimmor
  • grimskaft
  • träns
  • tyglar
  • två schabrak
  • sadelöverdrag
  • halv-fodrat regntäcke
  • ländtäcke
  • ridbyxor
  • handskar
  • röda benlindor
  • en reflex-jacka
  • nytt bett
  • ridstrumpor
Tror det var det jag köpte - det är säkert något jag har glömt av.
Idag var Malin ute och red Acce, känndes konstigt att se någon annan rida honom... Får väl se om jag vill ha en medryttare, har ju bara haft honom i en månad.
Imorgon kommer veterinären ut och vaccinerar Acce och Artax. Ska även be henne kolla på Acces ben.
Sen ska jag och Karin hämta hem Montana och fölis med. Ska bli kul! Karin som är så ridsugen nu med, haha.

Första dagen i skolan

Läste igenom mitt inlägg som jag skrev igår - det märks att jag var trött i alla fall, haha.
Idag började jag skolan igen... Mitt schema är ändå helt OK. Tisdagarna är värst, 8-17 och på torsdagar slutar jag 16,30. Så dessa dagarna blir det sena dagar i stallet med. Tar ju en liten stund att åka från Göteborg till stallet.
Skrittade även ut på Acce idag. Trodde han skulle vara jättepigg, så jag satte på martingalen - men den behövdes inte överhuvudtaget. Tur det! Han var i och för sig pigg, med tanke på att han har stått ganska mycket nu pga av hältan och de svullna knät. Så, idag fick han röra lite på sig, får hoppas på att svullnaden går ner bara!
På lördag ska jag, mor och mormor åka och shoppa lite hästsaker, ska bli awesome!

Ingen sömn

Har inte varit i stallet speciellt mycket de senaste dagarna, har inte hunnit eftersom jag har jobbar en del de seanste dagarna. Kan ändå inte rida pga av Acces svullna knä.
Idag tog jag en promenad med Acce, Unna fick också följa med. Tycke så synd om henne, inte ska hon behöva vara ensam i hagen!
Sen vid tre började jobbet, kom hem ~ kl ett. Hoppade in i duschen, och imorgon (idag) börjar skolan. Sista året nu! SKÖNT, haha. Kommer dock vara skittrött imorgon, måste försöka sova snart. Får väl se hur det går...
Imorgon ska jag även ta en skrittur med Acce, han måste ändå röra sig lite.
Natti natti!

Lite små-stressad...

Kom nyss hem från KRS, började tjugo i sju (skulle varit där kl sex, men jag hann med det jag skulle ändå).
Ska hinna med mycket idag. Fick ett samtal när jag var ute i stallet igår, de frågade om jag kunde börja kl sju istället, och då blev jag lite chockad för jag skulle ju inte jobba alls..? Tydligen skulle jag jobba 9-16 - samtidigt som jag skulle vara på KRS 7- ~9. Fick panik, och ingen kunde/ville jobba för mig på något utan ställena. SOm TUR var så kunde Åse bya tid med mig, så jag jobbar 15-00 ist  - PUUH!
I förrgår skrittade jag ut en liten sväng, testade även att trava lite för att se hur Acce reagerade på den. Han haltade inte alls!
Igår när skulle jag trava lite över bommar samt hoppa ett litet kryss eller liknande - så märker jag att hans knä har svullnat upp som bara den! Det var varmt, men han hade ingen feber i alla fall... Så han fick stå igår med. Han har ant. fått en infektion i de såret (av alla de han har...) han fick på knät här om dagen.
Ska åka ut en snabbis och tvätta hans sår osv. Sen hem och duscha och sedan åka till jobbet och dö lite. KOmmer inte hem fören kl ett i natt, så jag kommer vara skittrött.
Blir lite irriterad när man ställer upp hela tiden och tar andras tider, jobbar extra osv. Och när man själv behöver bli av med en tid eller något då blir det genast: "Nej jag kan inte, ledsen.", "Nej tyvärr, jag har jobbat i tre dagar så jag måste vila, är skiiiittrött!" osv. Kul att man ställer upp, och inte får något tillbaka.

Halt häst - igen..?

Ojojoj, fy vad jag är dålig på att uppdatera regelbundet!
Har hänt mycket de senaste dagarna.
I söndags jobbade jag på KRS, lyckades vakna tjugo i nio - och jag skulle börja kl åtta... Så jag flög upp ut sängen och sprang ner till ridskolan (som tur är tar det typ två minuter att gå dit). När jag kom dit hade Annelie fodrat och släppt ut hästarna! Jag fixade resten och jobbade faktiskt över de 40-45 minuter jag hade missat.
Sedan åkte jag ut till Acce och longerade honom och tog en promenad.
På måndagen åkte jag ut till stallet och skulle rida "Tobias-rundan", men vi kom inte så långt eftersom Acce började halta. Så det var bara att sitta av och gå hemåt igen. Han var varken svullen eller varm, så vi släppte ut honom i hagen igen. Precis när jag hade kommit hem ringde Karin och sa att han var nästintill blockhalt på ena frambenet, och att Acce haltade på två andra ben med. Fick panik och Karin hämtade mig. Vi ringde distriktet och Ale-kliniken, som trodde att det var en hovböld, och fång(?!!). Vi kunde utesluta fång direkt eftersom han varken är fet eller det har varit mycket mat i betet i år.  Så vi lät honom stå inne under natten. När jag kom ut på tisdagen var han nästan inte alls halt! Så han hade antagligen ramlat eller vrickat till sig ute i hagen - vilket inte alls är omöjligt eftersom han har noll koll på sina ben.
Idag var Acce helt ren! Haltade inte överhuvudtaget, så jag ska ta en liten skrittur imorgon, efter jobbet. Ska försöka att inte försova mig, haha. Fast han fick ett sår på knät som inte ville sluta blöda, jag förstår mig inte på den hästen ibland. Varje gång jag tar in honom från hagen har han ett nytt sår.
Min bebis

Olycksfågel

Som sagt, så har jag inte uppdaterat mycket nu de senaste dagarna, dels för att jag har jobbar och varit i stallet om vartannat, och för att ajg ahr varit så fruktansvärt trött. Upp kl sju på morgonen, och är hemma igen runt kl ett på natten...

Men i alla fall!
Igår och i förrgår var jag på KRS och red lite. Självklart lyckades jag flyga av en häst som alla någon gång har ramlat av på, och min första gång var igår. Vi red ut i skogen - vilket gick superbra. Sen red vi in i manegen. Vi travade och galopperade jättefint tills Vermir fick ett spratt och sköt upp ryggen och sparkade bakut - så jag flög över halsen och slog i huvudet och gjorde en kullerbytta. Jag blev jättestel i nacken, men jag satte mig upp i sadeln igen. Travade och galopperade långsidan, det gick mycket bättre. Fick lite liniment av Josefin som hon duttade på i nacken, och idag var jag inte alls så stel som jag trodde jag skulle vara!

Sedan åkte jag ut till Acce. Vi testade att galoppera och tillslut tog han båda galopperna. Shit, han är verkligen stel som en pinne, kändes som om att han skulle välta. Men det går bättre i skritten och traven. Han försöker att arbeta och vill lära sig, behöver dock gå på liiiite bättre med bakbenen. Kraften måste komma därifrån!
han blev väldigt svettig, så han fick duscha efteråt.

Idag var han inte lika rolig... Dagen började med att jag vaknade halv nio, skulle börja jobba kl nio, hann tyvärr inte... Som tur var så gick det ett tåg fem över, så jag blev "bara" ca 25 minuter försenad. Efter jobbet gick jag och köpte (välbehövligt) kaffe på Espressohouse. Älskar de stället, det är alltid två skittrevliga killar som jobbar tillsammans och dom vet alltid vad jag vill ha, haha.
Sedan åkte jag till staller och skulle gå ner och hämta in Acce och Unna från hagen, det har aldrig gått så bra! Unna gick till och med fram till mig och lät mig ta henne.
Jag gjorde iordning Acce, och lindade hans ben osv. Gick en bit, spännde ett hål, gick en bit till och spände ett hål till osv. Tillslut när jag hade suttit upp och skulle ta första steget så kastar Acce sig bakåt mot staketet och ramlar ihop. Så jag hoppar av det första jag gör och spänner av sadelgjorden. Så jag lämnade sadeln i paddocken och gick in till stallet. Pratade lite med Karin och hon sa att jag skulle sadla honom igen. Så jag satte fast honom och skulle sadla, men då slet han sönder tränset och sprang in till Unna igen. Så då hämtade vi ett annat träns, och Karin hjälpte mig att longera honom. Han är så ofokuserad och har nästan ingen koll på sina ben... Vi sadlade igen och spände sadlegjorden efter hand, sedan satte jag mit upp igen. Det gick väl sådär. Började tänka massa negativa saker. Sedan var jag helt knäpptyst, tills jag hade lugnat ner mig lite. Runt kl nio sa hej då till Karin som sa att det kommer att fixa sig. Några minuter senare frågade Ida om ajg ville ha skjuts hem - vilket jag gärna ville! 

När jag kom hem träffade jag min syster, som kom hem från London idag - och hon stannar tom 24:e (dagen innan skolan börjar).  

Imorgon ska jag jobba på KRS 8-10. Inte så länge, och inte så himla jobbigt heller.

TRÖTT

Har varit lite slarvig med uppdateringen, men det beror på att jag inte var varit hemma mycket alls. Har jobbat och varit i stallet hela dagarna - LÅNGA dagar. Vaknar runt åtta och kommer hem från jobbet rutn kl ett på natten, och när jag väl är hemma kan jag inte sova, haha. Fail.

Har ridit ut och lite pass i paddocken under dagarna. Han är jätteduktig och det känns iaf som om att det går framåt. Har dock upptäckt att han inte kan vänstergaloppen, så Karin skulle hjälpa mig någon dag.
Imorgon får han vila.

Måste snart sova, ska upp sju imorgon, för att skicka iväg lillebror till tåget, han ska köra upp till kopparmärket imorgon. Det kommer säkert att gå jättebra!

lite slarvig och kort uppdatering - men jag är trött.

Halv två på natten

Åkte ut till stallet vid nio idag, eftersom jag skulle jobba på kvällen. När jag kom dit trodde jag att hästarna skulle vara innne, men det hade varit ute hela natten. Det är så skönt att de kan gå ute så mycket som möjligt - nu när det endå är sommar!
Så, jag gick ner till hagen för att försöka få in Acce och Unna - och det gick jättebra! Första gången jag har fått in Unna ifrån hagen.
Sedan red jag och Ida på ängen.
Acce gick jättefint! Man märker att han verkligen försöker och vill lära sig saker. Han är ju trotts allt bara fem år, och ligger tyvärr efter i utblidningen. Jag måste få honom att jobba med ryggen, så han får lite ryggmuskler - det har han för lite av (han har förlite muskler över huvudtaget). I slutet märkte jag att han faktiskt blev lite mjukare. Karin skulle till Guddeby Gård, så jag passade på att följa med och köpa Alfa. Det är mycket bättre och mer energi i än vad det är i korn. Så jag ska börja ge det till honom i morgon.

Klocken är halv två på natten, och jag ska upp och jobba snart igen. Så jag åker ut till stallet lite senare imorgon. 
Natti natti!  

Trötter

Jag glömde av att blogga igår, var så sjukt trött! Är dock lika trött idag...

Igår red jag med Acce i paddocken för första gången. Red lite volter och andra småvägar. Man märker verkligen att han försöker, vill och tuggar jättebra på bettet. Han är tyvärr lite stel bara, så det får vi mjuka upp! Tog en liten galopp på grusvägen med.

Idag gick jag upp tidigt för att gå ner till KRS och rida igång deras hästar (det gjorde jag igår med). Det hade regnat och åskat i natt, så det var alldeles blött ute. Tur att lilla Acce stod inne.

Mín lille pålle fick vila idag, gick ner och hälsade på honom i hagen, mockade, la in nytt spån och la upp mat.

Dessutom har jag varit så trött i flera dagar nu, vet inte vad det är för fel? Sover ju de timmarna jag behöver. Det kanske beror på att jag slarvar lite med mina vitaminer. Tja, måste ju ta dom eftersom jag är vegan, haha.

Imorgon ska jag åka ut till stallet tidigt, eftersom jag ska jobba på kvällen.

Natti!


Hälta, eller inte..?

Vaknade runt tio i tio eftersom jag skulle vara nere på ridskolan vid tio (stallet ligger bara en backe ner ifrån mig, haha). Idag red jag La Cross och Winston. La Cross gick rakt in i ett träd så jag fastnade med benet, och han välte trädet (så det var inte något stort träd, men endå) och gummisaken på stigbygeln gick i sönder. Han är en liten varelse i en stor kropp, haha. Han är väl ca 175 cm i mankhöjd, ganska stor då JA. Fast han är mysig.
Sen så skulle jag rida Winston, han är ganska mycket mindre - runt 160-165 cm, det är en himla stor skillnad. Det gick väldigt bra, han välte inga träd i alla fall. Emelie var där idag med, iih!

Innan jag åkte ut till Acce surfade jag runt på nätet och hittade massvis av saker jag vill köpa! Vill ha benlindor och schbrak i rött. Så himla fint! Och så hittade jag ett par transport skydd som jag vill köpa med, listan är lång!

Åkte till Acce runt fyra idag med. När jag kom red Ida och Emil i paddocken - så jag stod och kollade en stund. Sen gick jag och Emil ner till hagen och hämtade Acce och Unna. Acce stod långt bort, men kom gåendes mot mig och Unna var en ängel att ta in idag!

Vi red ut en sväng, och som de senaste gångerna jag har ridit har det kännts som om att Acce har haltat - det gjorde det även idag. Så efter drygt 3/4  hoppade jag av och ledde honom tillbaka till stallet. När vi kom tillbaka bad jag Karin kolla på honom, så vi skrittade och travade i full fart, men han var inte alls halt. Acce är ganska hängig i sina fram knän, så då går han på ett konstigt sätt när han skrittar i sin långsama takt - men när han använder bakbena och trampar på känns det inte alls. Märkte även när jag travade på och kraften kom från bakbenen så sökte han sig ner. Himla bra! Ida hjälpte mig jätte mycket idag, ska se om jag kan rida lite i paddocken för första gången imorgon - får väl se hur det går.


Igångsättning x2

Idag vaknade jag runt halv elva, eftersom att jag skulle ner till ridskolan och hjälpa till att sätta igång deras hästar (annars hade jag nog sovit längre, haha). Jag red Quinto och La Cross - två väldigt olika hästar, och jag gillar båda två! Glömde av att säga till att jag ska sluta rida på Kongahälla RS - har varken tid eller råd med det nu när jag har skaffat egen häst. Fast jag tänkt fortsätta i träningsgruppen i alla fall, eftersom den är på lördagar och dessutom på morgonen.

Sedan när jag kom hem skulle jag klippa gräsmattan, men icke sa nicke, det hade ju regnat i natt så det gick väl sådär.. haha.

Åkte till stallet runt fyra, halv fem och då stod alla hästarna inne, eftersom att Ida och Emil skulle i väg och träna.
Jag red ut, och som vanligt var Acce helt cool-lugn. Kan knappt fatta att han är unghäst, så snäll som han är - haha. Jag red en lite längrerunda idag, och det blev galopp idag med, inte speciellt mycket, men lite. Hur mysigt som helst. Är så himla nöjd med min häst(!), och jag har bara haft honom i lite drygt en vecka!

Har suttit och skrivit en inköpslisa (till nästa löning, haha) på saker jag behöver. Vill påa till Ullared med, har hört att dom har väldigt mycket hästsaker där. Har inte varit där på säkert sju år, haha. Börjar väl bli dax igen?

Sommarlovet är snart slut med... Börjar skolan om tre veckor - 25 augusti. Sista året på gymnasiet. Känns lite läskigt faktiskt, haha. Vad ska jag hitta på efteråt?

Biljetterna till Avenged Sevenfolds konsert har kommit. Hihih, så i oktober åker jag till Skottland - har aldrig varit där så det blir nog awesome!

Oj vilket jobbigt inlägg detta blev.. Lite spritt, haha!

Tävling, uteritt och trav!

Varit lite dålig med uppdatering, men det ska de bli ändring på, haha!

I lördags åkte jag ut till stallet runt nio - eftersom vi skulle lasta Alli runt halv tio. Men hela tävlingen hade blivit försenad, så vi lastade inte fören vid kl tolv. Eftersom det var ganska svalt och skönt ute passade jag på att rida innan vi åkte iväg. 
Acce och Unna stod inne, så han var lugn i stallet. Gjorde iordning honom och red ut en sväng. Han är så myisg att rida ut med, helt lugn och kollar runt.
Ida red jättebra med Alli på dressyrtävlingen, tyvärr var Alli lite trött för dagen så det blev ingen placering, om hon hade haft lite mer energi och inte fått ett avbrott i galoppen hade hon utan problem blivit placerad. Vinnaren fick 73% så det var tufft motstånd.

I går (söndags) fick Acce vila. Jag gick ut och gav han mat, Unna fick lite hon med - kan ju inte bara strunta i henne, haha. Sedan på kvällen åkte jag in till stan och jobbade, tja - det är ju inte gratis att ha häst.

Idag, måndag, åkte jag ut vid nio. Tog in Acce och Artax - men det var jobbigt. Ska aldrig ta med mig mat till hagen igen om jag ska hämta in Alli och/eller Atrax - busponnyer! Som tur var kom Tobbe och hjälpte mig. Jag och Emil red ut en liten sväng och då travade vi lite! Acce var lugn som vanligt och allt flöt på! Sedan gick Emil in på ängen och hoppade lite. Jag skrittade med honom och kollade på. Han hoppade 1 m för första gången!

Fick ett sms från Anna (ridlärare på Kongahälla RS) och vi ska sätta igång ridskolehästarna denna veckan. Måste komma ihåg att säga upp min plats där! Har varken tid eller pengar att lägga ner på andra hästar nu när ajg har mig egna. Måste börja ta lektioner med Acce sen till hösten. 

Snart blir det jobb för min del!


RSS 2.0