Tröja!

Jag är med och tävlar om en Windstoppertjöja, klicka http://klaraskrabater.blogg.se/2010/july/bloggtavling-i-samarbete-med-ebenfeltse.html?_tmp=d6d4a564c7cbb12c7df09294ab2cc76b8f8ec377 om ni också vill vara med!



Ännu mera regn!

Idag vaknade jag lite tidigare än vad jag har gjort i början av veckan, eftersom min lillebror kom ner och sa "god morgon" och satte på TVn och PS2 och började spela, haha. Har i och för sig saknat honom lite... Så för DENNA gången så gjorde det ingenting.

Var i stallet runt halv tre idag, men det regnade ju som bara den - så jag väntade tills det blev uppehåll. Vilket det blev. Så jag gick ut och hämtade min häst, som förövrigt får panik när han är ensam i stallet... När han kom in vart han jätteblöt, så jag satte på honom ett baby-blått flecetäcke. Han passade så INTE i den färgen, haha. Tog in Alli med - Ida skulle ändå rida, och Acce kunde få lite sällskap. Tyvärr gillar inte Alli Acce, men vadska man göra? Han har ju lilla Unna, synd att det är så himla svårt att få in henne från hagen...

Tillslut torkade Acce, så jag gjorde iordning honom - och han var jättebesvälig i stallet idag. Kunde inte stå still och rusade nästan över mig när vi skulle gå ut ur boxen. GAAH får panik på honom när han göra så. Han var på helspänn när han såg att Alli skulle ut i hagen och han skulle gå åt ett annat håll. Men jag och Ida löste det.
Det är bra att Acce är så himla lugn att rida ut på själv. Han gick och observerade saker när vi skrittade ut en sväng (han har inte gått där innan).
När vi kom in fick han lite kraftfoder och hö. Jag skulle ta in Unna, men självklart får jag inte in den lilla ponnyn... Så jag ställde in Artax som sällskap till Acce istället. Artax är en snäll ponny han. Runt halv sju traskade jag till bussen och åkte hem.

Funderar på att köpa ett par säkerhetsstigbyglar - några ni kan rekomendera?

Jag, mamma och Emil kollade på Alice in wonderland. Älskar den filmen. Såg den två gånger på bio, i 3D. Sen köpte jag filmen förra veckan. Jag kunde ju inte låta bli!

Och jag tror att Spotify har tagit bort Avenged Sevenfolds senaste album. Jag dog lite - på ett dåligt sätt.

Ska snart sova, ska ju följa med på Idas dressyrtävling imorgon.


Regn, regn och åter igen regn.

Ringde till vetrinären idag, för tredje dagen i rad! Äntligen fick jag tag på honom. Jag ringde ang. avmasknings-medel. Han sa att jag skulle lämna in ett täckprov. Får väl göra det då.

När jag väl hade ringt, somnade jag om igen och vaknade runt kl ett av att mamma ringer och frågar hur jag mår. Hon och lillebror Emil har varit ute med än vän och åkt båt - dom va så HIMLA bruna när dom kom hem! I allafall, jag åt frukost och åkte ut till stallet.
Jag och Emil skulle gå och hämta Unna och Acce (vet inte om jag har sagt det innan, men Unna är JÄTTEsvår att ta in). Dom har ju gått i samma hage och bekantat sig med varandra mer än väl, så när vi skulle gå och hämta dom så gaddade dom ihop sig och galopperade runt, runt och runt oss!
Som tur var så kom Ida med lite mat och Acce nappade direkt! Så, jag gick ut med Acce och konstigt nog följde inte Unna med... Jag gick upp med honom till stallet och gick ner igen för att se hur det gick för Emil - och han fångade in henne! Han är så himla lugn med hästarna, inte konstigt att dom älskar honom, haha!

Jag tog det VÄLDIGT lungt med sadelgjorden idag. Spännde ett hål, gick runt lite, spännde ett till hål och gick lite till osv. Tillslut satte jag mig upp och vi red ut. Acce var lite ojämn, men jag tror att han fortfarande ömade lite  efter skoningen igår.
Vi kom till tågrälsen, och den var JÄTTELÄSKIG! Han stog still en stund - så jag smackade och bestämmde mig för att vi skulle över - så tillslut tog han ett riktigt skutt över rälsen (han måste ju vara en hopphäst, inte sant - haha)! Sedan gick vi över en liten träbro, den var också lite småläskig, men det gick an! Bilar och kossor var inga som helst problem!

Sen så gick vi in på en äng, Ida och Emil galopperade lite - men eftersom att Acce inte har gått nästan någonting på ett år så skulle vi bara skritta runt. Det var ett riktigt bra underlag på ängen så han gjorde några glädjeskutt och halvstegrade (då blev jag arg!) men jag satt kvar, haha. 

Eftersom det började regna mer, så gick vi in. I stallet fick han mat och lugna er sig lite. Hästarna får stå inne i natt. Lite lugnare.

Tog även lite bilder idag, blev dock inte så många eftersom hästen inte har tålamod att stå still, haha. Jag slänger upp en bild.



Händelserik dag...

Åkte ut till stallet ganska sent idag, var där runt halv tre. Emmy mötte mig vid bussen - så jag fick åka moppe den biten från bussen till stallet, tjoho!

Vi gick ut och hälsade på Acce. Är så himla glad att han är så cool-lugn som han är. Känns som om att han är en helt annan häst nu. När jag var och provred honom flög jag ju av det första jag gjorde, hahaha. Nu går han lungt i hagen med Unna - som för tillfället är brunstig, därmed lite pilsk, haha. Men iallafall - dom är bästa vänner just nu! Det var så gulligt när vi släppte ihop hästarna. Dom hade ju gått i två olika hagar som ligger bredvid varandra, så dom hade ju pratat i några timmar. Sen när vi släppte ihop dom, så vinklades öronen framåt och de galopperade till varandra. Det var så underbart att se, att de gick så bra i hop.

Idag fick Acce skor, han var jätteduktig. Jag som trodde att han skulle kicka med sina bakben - men det gick jättebra!

Senare borstade jag pållen, sadlade, tränasade och spände gjorden. Sen när vi skulle ta första steget ut ur stallet så faller han ihop! SHIT va rädd jag blev. Jag blev alldeles tårögd, Karin springer in med lille Ludwig och hämtar en longeringslina och får upp honom - sen så ramlar han ihop igen! Då kände jag hur paniken växte. Inte efter alltför lång tid får de upp honom på fötter. Så jag skrittar runt med honom i hagen. Så som tur var så var det INTE kolik han fick. Hans mage var igång och han bajsade. Tyckte det var så himla konstigt att han bara ramlade ihop sådär. Visst, han är lite hängig i framknäna, och hade fått nya skor - men inte ska han kolapsa för det? Karin kom fram till att det måste vara sadelgjordstvång... Ida berättade händelsen för Evelyn och hon trodde också att det var det. Så.. imorgon får vi ta det lugnt med att spänna sadelgjorden.

Senare på kvällen (runt sju, halv åtta) red jag på ängen med Artax, medans Ida hoppade med Alli. Shit jag känner mig jätte stor på den lilla ponnyn - han är väl runt 145 cm hög, och jag som har så långa ben, haha. Han skulle dock bara skritta och trava lite, eftersom han inte hat gått på några dagar. Hanfick en hemsk infektion på halsen för några dagar sedan. Stackarn har sommarexem, så han har ju kliat sig som bara den, och troligtvis råkat få in någonting i såret... Nu ser det dock mycket bättre ut! Och Ida hoppade så fint med Alli. Dom har verkligen utvecklats inom ridningen. Det ser jättefint ut nu! Dom ska tävla på lördag - hoppas jag kan följa med och kolla.

Karin kollade på sadeln idag - och dety är en hoppsadel jag har! Den är jättefin! Så nu får jag sätta igång Acce och hoppa som bara den! ;) Måste spara lite pengar och köpa en dressyrsadel med. :)

Det blev ett lite långt inlägg, natti!

NIGHTMARE

Äntligen har 'Nightmare' släppts! Avenged Sevenfolds nya album - fy fan va bra den är. <3


Academy Forest xx

I går åkte vi upp till Högsätter och vet.bes. Academy Forest (Acce) och han gick igenom! Jag är så himla lycklig. Nu står han i hagen i Bollestad med Unna - en fruktansvärt söt c-ponny. 
Så nu är han min, BARA MIN! Känns skitkul! 

Idag har jag smörjt alla hans saker, kan säga att det behövdes haha. Hade inte sett det idag fören Karin sa det; men det var en stübben sadel som jag fick med. Den är jättefin! Ant. är det en allround mot hopp eller en hoppsadel. Vet inte riktigt. 
Klippte även Acces man, det såg ju inte klokt ut när det var så lång! Såg bättre ut med lite kortare man. Funderar på om jag ska klippa lite till faktiskt. Men det blev iaf en väldig skillnad! Imorgon ska han få skor med, stackarn ömmar hemskt mycket i framhovarna. Så efter han har fått sina skor ska vi ta en skritt tur ev. med Ida och Artax. Ska bli kul att få sätta igång Acce - han är ganska muskelfattig. Så det blir mycket jobb, både att bygga upp muskler och att utblida honom lite med. Tyvärr ligger han efter i sin utbildning - men det blir ju en utmaning för mig stället! 
 
Karin, Ida, lille Ludwig och jag åkte på en "impuls" clear round med Unna. Hon hoppade som en klocka och var hur duktig som hälst! Jag fotade lite, dock inte med min kamera - utan med Karins. 

Senare på kvällen åkte vi ut och hälsade på Montana och Bella - shit va hon hade vuxit och blivit social!Tig lite bilder där med, med Karins kamera.

Jag slänger upp en bild på Acce i hagen första dagen (så där har han lång man - men som sagt, den är avklippt!). Kanske tar lite mer bilder på honom imorgon.

<3

Ny blogg, försäkring och paket!

Så, nu har jag bestämmt mig för att ha en offentlig, skriftlig blogg (har ju en tumblr -  det är dock bara bilder på den, kolla in den vettja!---> http://everybodyisscreaming.tumblr.com/ ).
I denna bloggen ska jag skriva om mitt liv helt enkelt - om folk nu orkar läsa, hahaha.

Jag är en tjej som snart fyller 18 år, älskar musik och hästar. Bor lite utanför Göteborg.

Kan ju börja med att säga att jag har letat efter häst i några månader nu. Ska skriva upp en lista på hästar jag har provridit;

1. Lukas - en varmblodig travare, valack, på 18 år i Landvetter
2. Diablo - en hingst på 10 år i Tjuvkil.
3. vet ej namn - svenskt halvblodssto på 16 år i Ljungskile
4. Rex - varmblodig travare, valack, tio år - hade på honom på prov, tyvärr passade vi inte så bra tillsammans.
5. Mambembe - engelsk fullblodsvalack på 11 år - vet. besiktigade honom, gick ej igenom. Var halt på alla fyra ben...
6. vet ej namn - varmblodig travare, valack, tror han var ~12 år i Veddige, halt på ena bakbenet.
7. Academy Forest (Acce) - fullblodsvalack på 5 år, i Högsätter - ska vet.besiktigas mån 26/7 - HOPPAS HAN GÅR IGENOM!

Så, jag har varit och kollat på väldigt olika hästar. Men det måste man ju göra med! :)

Ringde även upp Agria idag och frågade om lite olika försäkringar osv. Om Acce går igenom tecknas en försäkring direkt nu på måndag, eftersom den nuvarande ägaren inte har någon försäkring på honom just nu. Skulle inte kännas så bra att åka ~15 mil med en oförsäkrad häst... Så nu håller vi tummarna! :)

Beställde lite saker från Hööks nu nät det var fraktfritt, passade på - haha. Köpte en jättefin lädergrimma, shampoo osv. Har även beställt en fårskinnspadd (kommer att bli förbannad om hästen inte går igenom, hahahha).

Mitt favoritband, Avenged Sevenfold, ska släppa nytt album nästa vecka, dom har redan släppt två singlar från de! ÄR SÅ HIMLA NYFIKEN! (Kan lägga upp låtarna i nästa inlägg).
Jag, syster och Jessica kommer ev. åka till Glasgow (Scotland) och se bandet i Oktober. <3


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0